Στηρίξτε την καμπάνια μας: Απαγόρευση Ελλιμενισμού του C-Star στην Κρήτη #StopCstar

Στηρίξτε την καμπάνια μας θα σας πάρει μόνο μισό λεπτό. Θέλουμε την υπογραφή σας και την κοινοποίηση του αιτήματος στο ροφίλ σας ή τα δίκτυα που συμμετέχετε:

https://goo.gl/ko1pJr

Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε την πορεία του C Star στη Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανοιχτά της Κρήτης. Έχουμε ήδη ζητήσει την απαγόρευση ελλιμενισμού του σε οποιοδήποτε λιμάνι της Κρήτης με επιστολή μας στα λιμεναρχεία Ηρακλείου και Ιεράπετρας καθώς και το Υπουργείο Ναυτιλίας. Βασικά σημεία της επιστολής μας:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου αλλά και σχόλια ακτιβιστών από την Ευρώπη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκύπτει ότι το πλοίο C Star που έχει ναυλωθεί από το ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Génération Identitaire (GI) στο πλαίσιο της επιχείρησης του δικτύου “Defend Europe”, πρόκειται να ελλιμενιστεί σήμερα 31/08/2017 στο Λιμάνι της Ιεράπετρας. Η πορεία μάλιστα που το πλοίο σημαίας Μογγολίας και μήκους 40 μέτρων ακολουθεί, σύμφωνα με το Marine Traffic, επιβεβαιώνει την προσέγγιση του στο Νησί μας.Κρίνουμε σκόπιμο, να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση στο πλοίο της ακροδεξιάς οργάνωσης, που σκοπό έχει, κατά δήλωση τους, να παρεμποδίσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο, να ελλιμενιστεί στην Ιεράπετρα ή σε άλλο λιμάνι του νησιού.

Κάτω από καμία συνθήκη η Κρήτη δεν πρέπει να προσφέρει φιλοξενία σε ακροδεξιές οργανώσεις που προσβάλουν τους αγώνες και την ιστορία του Νησιού μας. Κάνουμε έκκληση στα Λιμεναρχεία του Νησιού και στην Εισαγγελία να προβούν σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια της Κρήτης.

Εκτός του συμβολισμού που οφείλουμε να στείλουμε ως Κρητικοί, θέτουμε υπ όψιν σας νομικής φύσεως προβλήματα που αντιμετώπισε το πλοίο της ντροπής λίγες μέρες πριν στα Κατεχόμενα, τον παράνομο σκοπό του να εμποδίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις πολιτών που έχει μέχρι σήμερα συναντήσει στα λιμάνια τα οποία προσέγγισε.

 

Εκ μέρους των ακτιβιστών Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Θοδωρής Δουλουμπέκης Συντονιστής PES Greece

Πετράκη Κυριακή

Τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων &

και Μεταναστευτικής Πολιτικής Pes Crete

Share our vision...Share on Facebook15Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Leave a Reply

Loading...
Skip to toolbar