Στηρίζουμε τον αγώνα των διανομέων #Passion4LaborRights

Στηρίζουμε τον αγώνα των διανομέων/delivery, εξωτερικών και courier.

Διεκδικούμε μαζί τους :

– Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

– Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

– Πληρωμή προσαυξήεσεων μισθού: Οι εργοδότες των διανομέων, ως επί το πλείστον, δεν πληρώνουν τις προσαυξήσεις που δικαιούνται οι διανομείς (μετά τις 22:00 το βράδυ υπάρχει 25% προσαύξηση, την Κυριακή υπάρχει 75% προσαύξηση και 100% στις αργίες). Δεν πληρώνουν δώρα και επιδόματα, δεν πληρώνουν υπερωρίες όπως είναι υποχρεωμένοι. Πολλοί από τους διανομείς δουλεύουν ανασφάλιστοι. Διεκδικούμε να ενταθούν οι έλεγχοι στους εργοδότες που απασχολούν διανομείς ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου.

– Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας

Share our vision...Share on Facebook106Share on Google+1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Leave a Reply

Loading...
Skip to toolbar